E-twinning Faaliyetleri ve Web 2.0 Araçları Hakkında Eğitim Fakültemizde Seminer Düzenlendi


Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik eTwinning faaliyetleri ve Web 2.0 araçlarının kullanımı hakkında bilgilendirme semineri gerçekleşti.

12 Aralık Pazartesi günü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim sorumlusu Dr. Hülya Bal, eTwinning Mersin İl Koordinatörü Bircan Keleş, eTwinning içerik geliştirme eğitmeni Kenan Çete ve öğretmen adaylarımız katıldı. 

Seminere çevrim içi olarak Ankara’dan bağlanan Hülya Bal, eTwinning faliyetinin Türkiye de 2009 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü kapsamında gerçekleştirilen bir Avrupa Birliği projesi olduğundan bahsetti. Dr. Hülya Bal, “2019 yılında Türkiye olarak pilot ülke olarak seçildik ve bu projeyi üniversitelerde de yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Öğretmen adaylarımız, eTwinning projesine üye olup diğer ülkelerdeki öğretmen ve öğretmen adaylarıyla iletişime geçebilir ve farklı müfredatlara da erişebilirler.” dedi. eTwinning programına 44 ülkenin dahil olduğunu söyleyen Dr. Hülya Bal, bu programdaki hedeflerinin daha fazla öğretmen adayına ulaşmak ve farklı ülkelerdeki birçok öğretmen adayıyla ortak çalışmalar yapmak olduğunu da sözlerine ekledi.

eTwinning İl Koordinatörü ve eTwinning içerik geliştirme eğitmeni Bircan Keleş ise, eTwinning faaliyetlerinin gönüllülük esaslı bir çalışma platformu olduğunu, bir milyonu aşkın öğretmenin farklı ülkelerden bağlanarak çalışmalar yaptığı sosyal bir ağ ve topluluk olduğunu söyledi. Bircan Keleş, eTwinning faliyetinin mesleki gelişim, teknoloji kullanım becerisi, iletişim ve pedagoji bilgisinin artmasının yanı sıra İngilizce ve farklı dillerde gelişmelerin yaşandığına da vurgu yaptı ve proje ile öğrencilerin mesleki gelişim kazandığını, teknoloji kullanımı, yabancı dil gelişimi ve iletişim becerilerini artırdıklarını ifade etti. Bircan Keleş, projede 1 milyona aşkın öğretmen, 230 bini aşkın okul ve 135 bin adet projeyle Türkiye’nin açık ara birinci sırada yer aldığının altını çizerek sözlerini tamamladı.

Seminerde son olarak söz alan eTwinning içerik geliştirme eğitmeni Kenan Çete ise, eğitici video ve içerik oluşturma işini yıllar önce öğretmenlik hayatında farkında olmadan yapmaya başladığını ve bunu fark ettikten sonra da "Pıtırcık" adlı YouTube kanalında birçok kişiye ilham olması açısından içerikler paylaştığını söyledi. Web 2.0 araçlarının öğrenciler ve öğretmenler için çok faydalı olduğunu belirten Çete, bu araçların kullanımları hakkında bilgi vererek sunumunu sonlandırdı.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü





  • 2022-12-13 15:40:02
  • 3065